7/2004 - ČASOPIS W.I.T.C.H.

1. část - Pečeť Nerissy
Mezi mořem a větrem, mezi plamenem a ledem, tam leží Thanos. Vzdálená sopka, kde odpočívá v uzamčené truhle Nerissa. Po dlouhá staletí sem nevkročil živý tvor. Dnes se však něco změnilo. Zatoulal se sem pes. Před jeho nebohým zrakem truhla puká a z ní vykoukne stará oschlá ruka: "Já žiju!" praví hlas. V Heatherfieldu si čarodějky užívají volna. Jedou policejním vozem Irmina táty na týden společné dovolené. Přijíždějí do Green Bay, kde na ně čeká malebná dřevěná chatička. Zůstává tu s nimi jen Irmina máma a bratr. Nedaleko je pláž a tak se tam děvčata vydají. Voda je teplá, svítí slunce, ale Cornelii se do vody
nechce. Vodu nesnáší, bojí se jí. Irma však slíbí, že jí pomůže, aby se naučila plavat a přestala se vody bát. Zatímco Irma s Cornelií zůstávají na mělčině, ostatní si jdou zaplavat dál. Jsou rády, že jsou Irma s Cornelií zase přítelkyně a že je vše bez problémů. Konečně trocha klidu a pohody. Pak se všechny sejdou na pláži a vyslíchají Will, jak to má s Mattem. Každý den si píšou sms. Chtějí, aby jim Will vyprávěla, jak ji Matt vzal do Lodelyday, luxusní restaurace. Will Tedy vypráví. Přišli do restaurace společensky oblečeni, ke stolu je usadil galantní číšník, hrála hudba, jako v nějakém filmu. Když už seděli u stolu, nevěděli, co říct. Matt se podíval do svého jídelníčku, po chvilce se podával na Will a řekl: "Uf... asi... asi sem si nechal doma peněženku!" Jakmile to Will dořekla, ostatní vybuchly smíchy. Will se trochu naštvala. Pak se ale Cornelia zeptala: "A co bylo dál?" Will pookřála a pokračovala: "Tak jsem ho pozvala já, šli jsme na hamburger." Pak si hezky popovídali a Will řekla Mattovi, že je její zvláštní přítel. "A pak?" zeptala se Taranee. "Zeptal se tě jestli s ním chceš chodit? Dal ti pusu?" vyptává se Irma. Will se jen rozplývá, že si celý večer povídali. Ale nic víc. Irma je zklamaná. Schyluje se k menší roztržce ale Cornelia do toho vstoupí a vše urovná. Will se natáhne na dece a přemýšlí o Mattovi. Pak ale usne a zdá se jí podivný sen. Je pod vodou a promlouvá k ní jakýsi hlas: "Leží na tobě těžké bříme, Srdce Kondrakaru, nedává ti klidu!" Will se ptá kdo to je. Hlas odpovídá: "Na tom nezáleží, jsem jen stará přítelkyně, která ti chce pomoci. Dej mi své zářící Srdce, dej mi ho a zbavíš se všech starostí Will!" Z hlubin se najednou vynoří staré vrásčité ruce a jedna z nich Will uchopí za zápěstí. Will se s křikem probudí. Ostatní se na ni zmateně dívají. Will se podívá na své zápěstí. Má na něm vypálený jakýsi ornament. Vše řekne holkám a vydají se společně do Kondrakaru. Tam se setkávají s Yan Lin. Podívá se na znamení, které má Will na ruce. "Tak je to pravda. Věštěc to předvídal ale doufala jsem, že k tomu nedojde. Nerissa se vrátila. To je její znamení. Nerissa je zlo z minulosti." vypráví Yan Lin. "To bude váš nový úkol, zničit ji!".
Yan Lin je zavede do svého sarkofágu vzpomínek. Každý člen Bratrstva ho má. Tolik vzpomínek nelze uchovat v jedné hlavě. A vzpomínka na Nerissu je ta nejnepříjemnější. Nerisa kdysi bývala přítelkyně Yan Lin, jedna z pěti Strážkyň. Ostatní se jmenovaly Kadma, Halinor a Cassidy. Nerissa chránila Srdce Kondrakaru. Nerissu pak ale pohltila jeho moc, ostatní se ji snažily zadržet. Nakonec se to podařilo, ale Cassidy, nejmladší ze strážkyň při tom zahynula. Bratrstvo pak Nerissu zaklelo do hory Thanos, dokud voda, oheň, země a vzduch nesplynou v jeden celek. Nikdo si nemyslel, že se to může stát. Ke sjednocení sil ale došlo, když vznikl Proměnlivec. Bývalá Strážkyně se vrátí aby se pomstila. Touží po Srdci Kondrakaru. Víc bohužel nikdo neví, jak nebo kdy zaútočí. Jisté je jen, že se to stane! Nerisse se v lávě zjeví obličeje pěti nových Strážkyň. Pozná dědičku Yan Lin. Chce ji zničit jako první. Z toulavého psa vytvoří bojovníka, poslušný nástroj její pomsty. Od teď mu bude říkat Khor ničitel. "Nič Khore, ve jménu Nerissy!" Khor se objevuje na pláži v Green Bay. Strážkyně jsou před chatou, začíná hřmít, foukat a pršet. Přichází letní bouřka. Dívky jdou na večeři do chaty. Někdo je ale pozoruje!

DÁREK:

Čarodějný brk s propiskou


PŘEČTI SI KOMIKS:
Kliknutím na libovolný obrázek se ti náhled zvětší


















Žádné komentáře:

Okomentovat