9/2004 - ČASOPIS W.I.T.C.H.

1. část - Nezavírej oči
V neúprosné sněhové krajině není ani živáčka. Až na vědeckou stanici. Vychází ven mladý muž, hledat svého ztraceného psího přítele. Kolegové ho varují a snaží se ho zadržet, on ale ve vychřici slyšel vytí, jeho přítel potřebuje pomoci. Brzy se ztrácí z dohledu stanice. Will se s leknutím probouzí. Byl to sen. Už sedí u snídaně s Cornelií a i tak usnula. V noci špatně spala. Dovolená s přítelkyněmi končí a přijíždá rodina Taranee a Corneliin otec. Will pojede s Cornelií. Strážkyně se loučí, Will se domnívá, že není moc dobré se teď rozdělit, ale jinak to nejde. Každá odjíždí na dovolenou se svou rodinou. Irma to ale vymyslela a nazvala to DoPAK = Dokonalý plán astrálních kapek. Rozdala holkám papírky, na kterých jsou veškerá jejich telefonní čísla. Jejich astrální kapky v případě nebezpečí zaujmou jejich místa a ony se budou moct sejít. Pak se všechny loučí. Irma a Hay Lin zatím zůstávají, Taranee odjíždí s rodiči a Will jede s Cornelií. Corneliin otec si v autě pouští nahlas hudbu. Will to vyhovuje, alespoň neuslyší, co si říkají. Will chce Cornelii něco říct. Zatím s tím nechce plašit ostatní. Když je v polospánku, slyší hlas. Šeptání. Myslí si, že je to Nerissa. Pořát Will vyhrožuje a chce Srdce Kondrakaru. Will nechce už slyšet její hlas a bojí se zavřít oči. Cornelia jí radí, ať skusí myslet na Matta. Will si ale myslí, že už na ni stejně určitě zapomněl. Mezitím na hoře Thanos Nerissa spřádá své plány. Znovu se jí podařilo proniknout do snů Strážkyně Srdce Kondrakaru. Will ale nebyla sama. Kamarádka ji držela za ruku. Navštívila její myšlenky. Viděla tam ty kteří ji odsoudili. Věštce a jeho společníky. Lubě teď vděčí za svůj druhý život. Navíc poznala Caleba, který v sobě stále nosí kopie všech pěti sil. Zadává Khorovi nový úkol. Dovést ji za Calebem! K tomu ale potřebuje pomoc. Nerissa vytváří postavu stvořenou z ledu, která se živí zoufalstvím a druhou stvořenou z lávy a bolesti. Právě v tu chvíli do jeskyně přichází člověk. Hledá Khora, který byl dříve jeho věrným psem Dagem. Bude skvělým nástrojem Nerissiny pomsty a bude ztělesňovat nenívist! Hora Thanos se otřásá. Will s Cornelií jsou stále na cestě, obě usnuly. Cornelia se vyděšeně probouzí. Také měla zlý sen, ale nepamatuje si ho. Zbyl jen divný pocit. To už ale přijíždějí do Heatherfieldu a vítá je Willina matka. Cornelia a Will se loučí. Cornelia je znepokojená, ještě že mají DoPAK.
Cornelia a její otec se stavují doma. Její matka má návštěvu. Sandra je její nejlepší kamarádka z gymnázia. Včera se náhodou potkaly. Pak jde Cornelia do svého pokoje, aby se sbalila. Napoleon je ale dnes velmi neklidný. Lilian vysvětlí, že se takhle chová od chvíle, co je tu ta mámina kamarádka. Cornelia se jde podívat zpět do obývacího pokoje. Sandra zrovna vysvětluje, že jede tam, co oni a že by mohli jet společně.
Will a její matka potkávají profesora Collinse. Přemlouvá Willinu matku, aby jeli později nebo nejeli vůbec. Ta se ale nedá. Pak se chvíi pošťuchují jako puberťáci. V tom zazvoní zvonek. Will se jde podívat, kdo to je. Za dveřmi stojí nějaký kluk v motorkářském oblečení a helmě: "Čau Will!". Will se nejprve lekne, neví, kdo to je. Pak si ale kluk sundá helmu a Will poznává Caleba. Potřebuje od Will pomoc. Cornelia je v nebezpečí!
Will pozve Caleba dál. Ten jí vysvětlí, že s Cornelií jede na dovolenou jakási ženská. Je to Luba! Objevila Caleba, když se jí snažil chytit. Luba už tedy ví, že ji Caleb sleduje a dokáže ho na krátkou vzdálenost vycítit. Nemůže tedy Cornelii varovat. Tak ho napadlo, že by se ke Cornelii mohla dostat Will. Will souhlasí, ale nejprve musí vyřešit problém s mámou a dovolenou. Willina matka balí věci a stranou postává Collins. Přemýšlí, kdy by je mohl na dovolené navštívit a kouká do diáře. Najednou zazvoní telefon. Willina matka má plné ruce práce a požádá Deana, aby ho zvedl. Je to Matt a ptá se na Will. Collins se podívá z okna a vidí venku Will: "Je dole před domem. Nasedá na motorku s nějakým klukem." Řekne Mattovi, že jí vyřídí vzkaz a položí telefon. Najednou si uvědomí, co vlastně viděl a zděsí se. Řekne to Suzan a ta ho spraží, proč ji nezadržel. V tom se ale z obýváku ozve astrální kapka Will. Mezitím je Matt na pláži se svými kamarády a je zděšený. Will jela na motorce s nějakým klukem! Will jde s Calebem po ulici a Caleb tlačí motorku. Neumí na ní jezdit. Na motorce tedy za Cornelií nedojedou. Rozhodnou se tedy jet autobusem a vydají se na zastávku.


DÁREK:

Nažehlovačky W.I.T.C.H.


PŘEČTI SI KOMIKS:
Kliknutím na libovolný obrázek se ti náhled zvětší

















Žádné komentáře:

Okomentovat