W.I.T.C.H. - Komiksové knihy (5dílů)

Souborné vydání prvních pěti komiksových příběhů populárního magazínu pro dívky. Čtenářky se v nich dovědí, jak v sobě Will, Irma, Taranee, Cornelia a Hay Lin objevily magické schopnosti a jak si vedly při prvních cestách do Kondrakaru a prvních soubojích s nepřátelskými bytostmi z jiného světa.

Pokračování komiksových příběhů o pětici čarodějek. Will, Irma, Taranee, Cornelia a Hay Lin jsou na první pohled obyčejné třináctileté dívky s běžnými problémy i radostmi. Nikdo z jejich spolužáků ze školy však netuší, že každá z nich ovládá jeden živel a společně dokážou vytvořit čistou, nesmírně silnou energii, s jejíž pomocí se stávají Strážkyněmi a brání pozemský i astrální svět před pronikáním zlých sil.



Komiksový příběh O začátku věků. Kdysi před dávnými časy, kdy svět byl ještě mladý, žili duchové i tvorové pod jedním nebem. Existoval jen jeden Svět, jedna velká říše, ovládaná harmonií přírody. Jednoho dne však do království proniklo Zlo a zabydlelo se v srdcích duchů i tvorů. Jediný Svět se roztříštil na mnoho kousků. Říše se rozdělila na ty, kteří si přáli klid, a ty, kteří chtěli ovládat druhé a páchat zlo. Na ochranu a obranu dobra ve Světě byla vytvořena uprostřed nekonečna mohutná pevnost Kondrakar. Tam bdí Bratrstvo nejmocnějších duchů a kouzelných tvorů. Nejvyšší z nich je Věštec. Jeho moudrost je velmi potřebná, neboť čas od času je síla Kondrakaru to jediné, co brání Zlu proniknout tam, kde nemá místo. V těchto neklidných dobách hledá Kondrakar své Strážce na těch nejneobvyklejších místech. V Heatherfieldu, například. V jinak úplně obyčejném městečku, kde žije pět obyčejných dívek. Irma, jejímž živlem je Voda. Taranee, která ovládá Oheň. Cornelia, vládnoucí silám Země. Hay Lin, s lehkostí a volností Vzduchu. A Will, která hlídá Srdce Kondrakaru, zvláštní křišťálový šperk, v němž se setkávají všechny živly přírody a společně vytvářejí čistou, nezměrnou energii.

Dohromady jsou W.I.T.C.H. - pět mladých Strážkyní Kondrakaru. Svět je potřebuje...

Tyto knihy nejsou v dnešní době vůbec k sehnání jsou již nesehnatelné, možná je najdete jen na bazarech

Máte doma tuhle kompletní knížní sadu? Nebo aspoň nějakou? Kterou máte vy?

2 komentáře:

  1. Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám knížku 25-30, která končí útěkem Luby. Protože další komiksové knížky nejsou (aspoň ne v cz), chci pokračovat sbíráním časopisů, ale nejsem si jistá, kterým ročníkem a číslem navazují právě na ten útěk Luby. Říkala jsem si, že bys to mohla vědět, poradila bys mi, prosím? Děkuji ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, kdybys ji prodávala, tak ji od tebe koupím! Platím zlatem. Anebo jestli bys mi je oskenovala pro dceru? Můžu ti oskenovat první a druhou knihu. Napiš mi když tak na: posterez@seznam.cz

      Vymazat