Neobyčejný začátek W.I.T.C.H.

Neobyčejný začátek W.I.T.C.H.

15. července 2015 v 10:59 | Will

NEOBYČEJNÝ ZAČÁTEK W.I.T.C.H. ANEB JAK ZAČALAY A JAKÉ BYLY V DOBĚ JEJICH SLÁVY

Tvůrce z Disneyova okruhu napadlo vytvořit komiks pro starší děvčata. Jeho hlavní hrdinkou se měla stát kachna Daisy, která přijela do Los Angeles a příjde tam na stopu záhadných událostí. Námět příběhu se dostal k italským kreslířům a tam jej spatřila Elisabette Gnone. Navrhla, aby místo kačen byla v komiksu děvčata s neobyčejnými schopnostmi. Načrtla scénář, který se stal opravdovým hitem. Takže místo dalšího příběhu s kachnami máme Witch!

Některá jména hrdinů Witch mají velice zajímavý původ.

Fobos - z řeckého ,,phobos" - strach, obava. Z něj pochází slovo ,,fóbie" Fobos byl jeden z řeckých bohů, syn Arese (boha války). Fobos je také název jednoho z měsíců planety Mars.
Will - čili Wilhelmina - je ženská obdoba jména Wilhelm. Pochází ze starogermánských slov wil helm - čili ,,odhodlaný obránce". Skvělé jméno pro strážkyni Velké Sítě? - viďte?
Irma - z germánského slova ,,irmen" - celek, universum.
Taranee - čti Taraní - málo známé perské jméno (orug. Tereneh). Znamená ,,zpěv" nebo ,,píseň".
Cornelia - čti Kornelia - z Italského Cornu - roh. Pochází ze jména římské rodiny Korneliů.
Hay-Lin - jméno čínského původu. Lin je jedno z nejpopulárnějších čínských jmen. V této vzdělané zemi se všichni oslovují jménem a přijímením.

W.I.T.C.H. V ČÍSLECH

  • První komiks vznikl v roce 2001 v italském Miláně.
  • V Česku bylo zatím vydáno 1296 stránek měsíčníku Witch. (r.2004)
  • Klub Witch na webových stránkách má 3280 členů, z toho 203 je ze Slovenska, kde se Witch také prodává, a 46 z Polska. (r. 2004)
  • Romány a komiksy Witch vycházejí ve 47 zemích, mj. v Číně, Japonksu, Rusku, Řecku, Brazílii a na Filipínách.
  • Chystá se slet fanoušků a příznivců Witch. Těšte se! (r. 2004)
Witch vychází v různých zemích. Vlastně jen komiks je všude stejný. Obsah zbývajících stránek je v různých zemích různý. Například v bulharském a italském časopisu jsou především informace o módě, stylu Witch a lásce. V německém vydání z každé stránky čiší magie - čáry, věštby a duchové jsou vůdči témata tohoto časopisu. Často píšete, že kresba komiksu Witch vám připomíná styl mangy. Japonci však prohlásili, že kresby jsou málo mangové a nakreslili svou verzi dobrodružství Čarodějek! Možná z nich brzy otiskneme ukázky!

MAGICKÉ MÍSTO

Mezisvět - to je jeden ze světů, jehož obyvatelé mají různé schopnosti. Někteří mohou libovolně měnit svou podobu a vydávat se např. za různé pozemšťany. Hlavním městem, které zaujímá skoro celou plochu Mezisvěta je Meridian - založený pradědečkem Elyon Escanorem, který pocházel z Británie. Bohužel za Fobosovy vlády město hodně upadlo a žádostivý kníže pohltil skoro vešekrou magickou energi jeho obyvatel. Chtěl ji využít k dobytí jiných světů a zničení Velké Sítě.

Informace poskytnuty z časopisu 1/2004

Žádné komentáře:

Okomentovat