Tajemství W.I.T.C.H.

Tajemství W.I.T.C.H.

22. srpna 2016 v 12:08 | Will
Dávno, pradávno vládly na světě Harmonie a Dobro. Bohužel jednoho dne Zlo narušilo všeobecný klid. Vznikl Mezisvět, ve kterém žily podivné bytosti.
Bylo to království zlého knížete Fobose. Zastrašený lid plnil všechna jeho přání. Fobos chtěl dobýt všechny jiné světy i rozměry. K obraně před tímto zlem vznikl Kondrakar - mocná pevnost, v jejím čele stálo Shromáždění a Věštec. Právě Kondrakar vytvořil pro ochranu jiných světů Velkou síť - neviditelnou magickou bariéru.
V této síti bylo dvanáct Portálů, které se každých tisíc let otevřely a umožnily bytostem z Mezisvěta proniknout do světa lidí. Když se tento okamžik přiblížil, Kondrakar jmenoval nové Strážkyně, jejichž úkolem bylo uzavřít všechny Portály. Pět děvčat: Will, Irmu, Taranee, Cornelii a Hay Lin.
Právě ony, obdařené magickými schopnostmi, byly vyvoleny. Každá z nich ovládá jeden živel. Irma, s velkým smyslem pro humor, Vodu. Taranee, nejklidnější z celé skupiny, Oheň. Cornelia, naše blonďatá kráska, Zemi. Dívka s uměleckou duší Hay Lin vládne Vzduchu. V čele skupiny je Will, nositelka Srdce Kondrakaru - magického amuletu z čiré Energie, který je darem nymfy Xin Jing. Díky němu se může pět zdánlivě obyčejných pozemských děvčat měnit v okřídlené čarodějky, Strážkyně sítě. Je tu ještě jedna hrdinka - Elyon, která se však ke skupině moc nehodí.
Dívky zdatně bojují se zlem spolu se vzbouřenci s Mezisvěta. Je mezi nimi Caleb, láska z Corneliiných snů. Elyon, zdánlivě obyčejné děvče a spolužačka Strážkyň , je zákonitá vládkyně Meridianu. Po Fobosově pádu zaujme místo na trůnu Mezisvěta a vrátí do něj stěstí a klid. Spolu s Elyon z Heatherfieldu zmizí celá její pozemská rodina. O případ se zajímá Interpol. Do města přijde dvojice detektivů: McTiennan a Medinová. Mise Strážkyň končí.
Fobos se však nevzdává a zoufalou akcí promění Caleba ve květinu. Cornelia se ho za každnou cenu pokouší zachránit, což vyvolá ve skupině rozmíšky. Ani v Kondrakaru nejsou všichni jednomyslní. Luba, členka Shromáždění, chce zbavit Strážkyně jejich moci. Když nenalezne podporu u Bratrstva, rozhodne se k úskoku. V důsledku jejího spiknutí vznikne Proměnlivec Migotaurus, což je tvor, který pohltil kopie všech sil Strážkyň.
Caleb získá svou původní podobu a když se všechno vrátí k normálu, stane se něco nepředvídatelného. Působením Migotaurovy magie se vzdálené hoře Thanos probudí někdo, kdo tam měl spát navěky. Je to Nerissa, bývalá Strážkyně a držitelka Srdce Kondrakaru, která přešla na stranu zla a byla potrestána. Nerissa dělá všechno pro to, aby vzala Will Srdce. Po mnoha pokusech se jí to podaří a Srdce opět spatří jí. Nerissa spolu s magickým amuletem a svými služebníky se vydá dobýt Kondrakar. S touto zbraní ví, že může zničit Pevnost. Avšak Strážkyně i tentokrát zvítězí. Kondrakar je zachráněn a Nerissa zmizí.
Má to znamenat, že W.I.T.C.H. navždy porazily Zlo? Jaké budou další osudy našich nebojácných hrdinek? Přesvědčíte se v dalších pokračováních časopisu Čarodějky Witch!
Shrnutí všech komiksových příběhů, které se odehrály ve Witch časopisu od 2002 do 2004.
Informace poskytnuty z časopisu 3+4/2005

Žádné komentáře:

Okomentovat