Co jsou W.I.T.C.H.?

W.I.T.C.H. je fantasy superhrdinská komixová série, kterou v roce 2001 v Itálii vytvořila Elisabetta Gnone. Vypráví příběh pěti mladých dívek, které byly vybrány, aby byly novými strážkyněmi fiktivního světa Kondrakar, aby chránily střed vesmíru před lidmi a různými stvořeními, které mu chtějí uškodit. Z těchto důvodů byly hrdinky obdařeny magickými silami nad pěti elementy.
Název W.I.T.C.H. je zkratkou prvních písmen hrdinek: Will, Irma, Taranee, Cornelia, and Hay Lin. Komiks W.I.T.C.H. byl původně vydáván v Itálii, postupně se jeho edice rozšiřovaly a nyní je vydáván ve více než 50 zemích a překládán do více než 20 různých jazyků po celém světě. Podle komiksu byl také vytvořen stejnojmenný animovaný televizní seriál.

Will Vandom - Will je vůdkyně W.I.T.C.H. a držitelka Srdce. Má schopnost teleportovat lidi kamkoliv chce a dokáže vycítit podivné jevy. Může vystřelovat a manipulovat s velkými formami energie (Quintessence) a změnit svůj vzhled jak chce. Stejně tak umí vytvořit Astrální kapky. Nicméně její Astrální kapka si nic nepamatuje.
•Irma Lair - Irma je Strážkyní Vody. Její moc je intuice a manipulace s vodou na její výzvu. Bylo o ní také známo, že dokáže ovládat mysl. Její nejnovější moc jí umožňuje vidět vize ve vodě.
•Taranee Cook - Taranee je Strážkyní Ohně. Její moc je ovládání ohně její vůlí, výroba tepelné vlny, čtení mysli a je schopna komunikovat s lidmi telepaticky.
•Cornelia Hale - Cornelia je Strážkyní Země. Dokáže manipulovat s zeminou, horninami, kovem a dřevem, umí mluvit se Zemí, nechat rostliny a květiny vyrůst do velikosti a výšky. Může pohybovat věcmi pouhou myslí a někdy může ucíti prorocké vize ze země.
•Hay Lin - Hay Lin je Strážkyní Vzduchu. Její schopnosti zahrnují kontrolu nad vzduchem, schopnost létat a je schopna vyvolat minulost za použití vzduchu. Když se dotkne předmětu, dokáže zjistit celou jeho historii, kde byl a z jakého prostředí pochází. Hay Lin má také moc empatických předtuch a v akci se dokáže zneviditelnit.

Bývalí členové

•Rebecca Rudolph (Orube) - Orube krátce sloužila jako náhrada Taranee, i když nedostala žádnou moc nad živlem. Odešla po konci 3. ságy, ale pokračovala v životě v Heatherfieldu a byla jedním z nejspolehlivějších spojenců.

Žádné komentáře:

Okomentovat