Pekelná hudba

Pekelná hudba

6. srpna 2011 v 16:41 |  Knihy s příběhem
Ze dne na den se všichni heatherfieldští teenageři začnou oblékat a česat jako Pekelníci, všude visí pekelnické plakáty. Někteří sedokonce mátožně potácejí městem a s nepřítomným pohledem si pobrukují pekelnické songy. Nejde o normální davové šílenství jako jindy. Něco tu nehraje. Irma nepochybuje, že má před sebou další magický případ pro W.I.T.C.H.!
Ukázka z knihy: ,,Áááá," vydechla Kara. Úplně ji to omráčilo. ,,Zpívá tak..." Byl to sólový kytarista. Seděla jsem bez hnutí, zírala na monitor a nemohla se od něj odtrhnout. Nebylo to tím, že by byl nějak zvlášť krásný. Měl docela normální. dlouhé hnědé vlasy, hubený obličej a byl trochu moc vyzáblý. Ale ta hudba... Ta snad nebyla z toho světa. Nepodobala se ničemu, co jsem až dosud sylšela. Přesně jsem si dokázala představit místo, o kterém zpíval. Nádherné, hvězdami ozářené místo, někde strašně daleko.




  • Český název: Pekelná hudba
  • Originální název: Brimstone Music
  • Anglický název: Enchanted Music
  • Autor: Lene Kaaberbøl
  • Ilustrace: Rasmus Funder
  • Rok vydání: 2002
  • Počet stran: 111
  • Počet kapitol: 8
  • Charakter: Irma
  • Hodnocení: 90%

OBRÁZKY Z KNIHY
Můj obsah:
Ve škole se koná Hudební večer, což je něco jako ukázka nových talentů - žáci školy zahrají své písně. Irma, která ráda zpívá, založí s Haylin (bicí), Karou (kytara) a Fionou (baskytara) skupinu Nefritové sestry. Vítěz soutěže získá cenu Bessie a smí jet na natáčení televizního pořadu Hvězdný expres. A jestli vyhraje i zde, získá smlouvu na natočení CD. Irma si hrozně, hrozně, šíleně moc přeje zvítězit. Nefritové sestry jsou sice dobré, ale kromě nich tu zpívá i Mattova skupina Cobalt Blue. Nakonec Irma trochu použije kouzla a Will jí to nemůže zapomenout. Hvězný expres, nervozita... kvůli udobření s kamarádkou Irma magii nevyužije, ale stejně je vítěz jasný. Skupina Pekelníci, hlavně její podivný zpěvák, uchvátí úplně celý sál. Opravdu ze dne na den začíná šílenství. Všichni nosí účesy podle Pekelníků, oblečení s podpisy, trička s fotkami, odznaky, nikomu nechybí jejich zbrusu nové CD a všichni je milují. Hlavní zpěvák Ked s nádhernou kytarou, kterou nedá z ruky a říká jí Milovaná je přeci nádherný a... smutný? Cornelia si koupí malou placku s Kedovou fotku, která zpívá první slova písně Navždy s tebou. A když Fiona dva dny nepřijde do školy a následně ji holky objeví, jak s nepřítomným výrazem, bledá a s kruhy pod očima poslouchá Pekelníky... W.i.t.c.h se rozhodnou Keda navštívit. Pekelníka přesvědčí o tom, že jsou čarodějky a znají jiný svět, a on se jim svěří s tím, že pochází z města Bardu, kde jsou všichni hudebně dobře založení, on se však narodil jako vyděděnec, jako ten jeden z mála, co nemají hudební sluch. Chtěl, aby na něj byl hrdý jak otec, tak i nádherná dívka - Anya. Proto se dopustil přestupku, vstoupil do Kruhu tišitele. Říká se, že vám splní přání, ale dopouštíte se zla. Od té doby umí zpívat, hrát, ale jakmile se přišlo na to, co provedl, byl z Bardu vykázán. Dívky se rozhodnou mu pomoci vrátit ho zpět do jeho města.
Recenze: Málokterá Witch knížka mě tak mile překvapila! Po Srdci Kondrakaru jsem nečekala žádné zázraky, přesto mě potěšil svěže psaný příběh kořeněný mnoha Irminými vtipnými poznámkami. I rozuzlení dopadlo nad očekávání a výsledný dojem je opravdu super!

Žádné komentáře:

Okomentovat