Srdce Kondrakaru


Srdce Kondrakaru

16. července 2011 v 11:34 |  Knihy s příběhem
V Heatherfieldu se dějí podivné věci. Téměř neustále vypadává proud, lednička James je naštvaná a toustovač Frída si pobrukuje škodolibé písničky... A aby toho nebylo málo, vtrhne do života Will mladík jménem Danny Nova, který bydlí sám ve skromném bytě, ve stejném domě jako Will. Umí báječně tančit breakdance, je o něco starší než Will, má elektricky modré oči. Zkrátka takový ten typ, do kterého se musí hlavní protagonistka dříve či později zamilovat (v tomto případě dříve). A shodou okolností se Will dotyčnému líbí taky. Na začátku to vypadá jako velká lovestory, ale to se změní dřív, než by se Will líbilo. Z Dannyho se totiž vyklube Salamandr z planety Nimbus, který umí měnit podobu. Danny pozve jednoho večera Will do lunaparku, kde jí ve strašidelném zámku ukradne Srdce. Tedy ne jen to, které na chvíli bilo jen pro něj, ale i Srdce Kondrakaru, mocný amulet, jenž - však to znáte. Což velice výrazně oslabí všechny Strážkyně. S pomocí Věštce se čarodějky dostanou na Dannyho rodnou planetu Nimbus. A tehdy začínají opravdové problémy. Možná je to tím, že obvyklé opčasí na Nimbu je nejhorší bouře na naší Zemi. Naštěstí naleznou ochotné obyvatele této divné planety, kteří je dovedou až za Dannym. Nabízí se závěrečná otázka: Vzdá se Danny Nova Srdce?

    • http://
    • Český název: Srdce Kondrakaru
    • Originální název: The Salamander's Heart
    • Anglický název: When Lightning Strikes
    • Autor: Lene Kaaberbøl
    • Ilustrace: Rasmus Funder
    • Rok vydání: 2002
    • Počet kapitol: 8
    • Charakter: Will
    • Hodnocení: 75%
    • Počet stran: 111
PŘEČTI SI KNIHU
 
OBRÁZKY Z KNIHY

Můj obsah:
V originálu se kniha jmenuje Salamander's Hjerte, takže kniha by se správně měla jmenovat Srdce Salamandra. Příběh je vyprávěn v ichformě. A nevypráví nám ho nikdo jiný než opatrovnice Srdce Kondrakaru Will Vandomová.V Heatherfieldu se dějí podivné věci. Téměř neustále vypadává proud, lednička James je naštvaná a toustovač Frída si pobrukuje škodolibé písničky... A aby toho nebylo málo, vtrhne do života Will mladík jménem Danny Nova, který bydlí sám ve skromném bytě, ve stejném domě jako Will. Umí báječně tančit breakdance, je o něco starší než Will, má elektricky modré oči. Zkrátka takový ten typ, do kterého se musí hlavní protagonistka dříve či později zamilovat (v tomto případě dříve). A shodou okolností se Will dotyčnému líbí taky. Na začátku to vypadá jako velká lovestory, ale to se změní dřív, než by se Will líbilo. Z Dannyho se totiž vyklube Salamandr z planety Nimbus, který umí měnit podobu. Danny pozve jednoho večera Will do lunaparku, kde jí ve strašidelném zámku ukradne Srdce. Tedy ne jen to, které na chvíli bilo jen pro něj, ale i Srdce Kondrakaru, mocný amulet, jenž - však to znáte. Což velice výrazně oslabí všechny Strážkyně. S pomocí Věštce se čarodějky dostanou na Dannyho rodnou planetu Nimbus. A tehdy začínají opravdové problémy. Možná je to tím, že obvyklé opčasí na Nimbu je nejhorší bouře na naší Zemi. Naštěstí naleznou ochotné obyvatele této divné planety, kteří je dovedou až za Dannym. Nabízí se závěrečná otázka: Vzdá se Danny Nova Srdce?
Recenze: Tento výtisk je součástí pěti knih, v jejichž hlavních rolích se vystřídají všechny W.I.T.C.H. Když srovnáte tento příběh s ostatními, možná vás stejně jako mně příliš nevtáhne do děje. Celkově je kniha nevyvážená, mnoho momentů je nezajímavých, ne-li nudných. Trochu zde obohacují obrázky. Jinak vás ale od čtení nezrazuji, je to zkrátka witch knížka a o mé nejoblíbenější strážkyni.

Žádné komentáře:

Okomentovat